Training Data Omschrijving Kosten Cursuscode

Drs. Paul de Groot

Harriëtte Modderman

Deze opleiding wordt alleen op aanvraag binnen organisaties verzorgd en is hiermee een in company training.
Professionals werkzaam in het arbeidsdomein, als adviseur, consultant, beleidsmaker, P&O’er, betrokken bij transitie- & veranderprocessen en betrokken bij transitie-, verander-, verlies- en rouw vraagstukken. Zie hier R&VB-O-02

 Arbeid en verlies: tussen begrenzing en erkenning

Verlies en rouw hebben grote impact op het functioneren van mensen. En daarmee ook op het functioneren in het arbeidsdomein. Verlies kan leiden tot (tijdelijk) disfunctioneren in de werksituatie, verzuim van werk, ontstaan van lichamelijke en psychische klachten en zelfs tot conflicten.

We spreken van verlies met veel impact op het functioneren van iemand en op diens toekomstperspectief, waar het gaat om een overlijden; gezondheid (eigen/naasten); relaties (scheiding) en ingrijpende gebeurtenissen in het arbeidsdomein. Bij het laatste valt te denken aan ontslag, baanonzekerheid, boventalligheid en pensioen. In termen van duurzaamheid is het van belang om hieraan, in belang van de continuïteit van de organisatie en de gezondheid van de werknemer, aandacht te besteden. Op lange(re) termijn is “investeren in verlies” van grote meerwaarde voor zowel de organisatie als voor het individu!

De leergang Integraal VerliesManagement (IVM) richt zich op de state-of-the-art theorie en –praktijk rond transities, ingrijpende veranderingen, life events en andere vormen van ingrijpend verlies. Zowel vanuit het perspectief van de organisatie als vanuit het perspectief van het individu. Naast het basisgedeelte over transitie, rouw en verlies is de verdieping in deze leergang gericht op:

 • Individueel verlies en rouw, met als basis het Duale Proces Model van Coping met Verlies (DPM) en re-integratie in de werksituatie (verlies en het werk)
 • ingrijpende gebeurtenissen op de werkplek, bv. overlijden collega, overlijden cliënt/patiënt (verlies op het werk) • baanonzekerheid, boventalligheid en ontslag (verlies van werk)
 • het spanningsveld tussen organisatie (begrenzing) en individu (erkenning)
 • integratie in integraal gezondheidsmanagement (IGM) en HRM-beleid: preventieve interventies en curatieve zorg en de rol, competenties, tools en self management van de professional, in de positie van begeleider/coach en van (management-)adviseur/ consultant. 

 

Registraties

 • De leergang is gecertificeerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) .
 • De leergang is SKB (Stichting Keurmerk Beroepsopleidingen) gecertificeerd (213 SU)
 • De leergang is NIP, NFG, NVPA, BAMw, NVvPO gecertificeerd (36 punten)
 • Kosten 2750.00 Euro per persoon, vrij van BTW
 • Minimaal 10, maximaal 16 deelnemers.
 • Voorwaarden:
  • minimaal HBO- (denk & handelings-) niveau en werkzaam in relevant werkveld.
  • Een intakegesprek maakt deel uit van de aanmeldingsprocedure.

Studie- en lesmateriaal

Vooraf aan te schaffen, twee basisboeken die gebruikt worden in de opleiding. Artikelen en lesmateriaal kunt u via de website en een hiervoor aan u af te geven unieke code, zelf downloaden en uitprinten. De kosten komen uit rond de 100,00 euro. Download hier de literaturlijst.

Cursuskosten

Kosten 2750.00 Euro, vrij van BTW. Exclusief Studie- en lesmateriaal

Begeleiding

Mw. Harriette Modderman is als procesbegeleider gedurende de opleidingsduur aanspreekpunt voor cursisten. Dhr. Dr. Paul de Groot is als hoofddocent aanspreekpunt voor (gast-) docenten.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laatste tweets

Facebook

 

de Helling 53
9202 TP
Drachten
Telefoon Harriette: 06 - 20952877
Telefoon Klaas: 06 - 430 984 92
KvK: 50352180
BTW: NL822690494B01
LICENTIE therapeut RBCZ/TCZ register: 809755

We hebben een goed gebruik om binnen twee werkdagen te reageren op voicemail, WhatsApp of e-mail

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Copyright © 2013